|

Η δράση των τριών αδίστακτων ληστών. Οι απαγωγές, οι ληστείες και η τρομοκρατία

Ο πλέον γνωστός από τους τρεις δράστες,  είναι ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος.

Εχει συμμετάσχει στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ.Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη με τον Β.Παλαιοκώστα και έχει ταυτοποιηθεί μέσω του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας το Δεκέμβριο του 2012. Επίσης έχει ληστέψει μαζί με το Νίκο Μαζιώτη και τράπεζα στα Μέθανα τον Ιούλιο του 2013, πριν τη ληστεία στο Δίστομο Βοιωτίας με λεία 300.000 ευρώ.

Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο φουσκωτό σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι τρεις ληστές, ενώ τον έχουν αναγνωρίσει και μάρτυρες.

Σπύρος Δραβίλας ο «καρφάκιας»

Στο φουσκωτό βρέθηκαν αποτυπώματα του 33χρονου ποινικού Σπυρου Δραβίλα(γνωστού με το προσωνύμιο «καρφάκιας» λόγω των μαλλιών του) που συμμετείχε στην κινηματογραφική απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι από τις φυλακές του Κορυδαλλού το 2006.

Ο «καρφάκιας» είχε συλληφθεί το 2008 στο Αγρίνιο όταν είχε επισκεφθεί φίλη του, αλλά το Καλοκαίρι του 2013 πήρε άδεια από τη φυλακή -μετά μάλιστα από απεργία πείνας- από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ.

Σπύρος Χριστοδούλου

Ο τρίτος εκ των ληστών, αυτός που έκανε και την αρχική αναγνώριση του χώρου στο Δίστομο και τον αναγνώρισαν μάρτυρες, είναι ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου., με καταγωγή από την Πελοπόννησο, σεσημασμένος ληστής τραπεζών ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που έχει σχέση με τις ομάδες των Παλαιοκώστα και Μαζιώτη.

Φέρεται μάλιστα να είναι αυτός που στις ληστείες καθησυχάζει τους πελάτες, λέγοντάς τους -όπως και στην περίπτωση του Διστόμου- ότι «εμείς δεν ληστεύουμε πολίτες». Και αυτός βγήκε από την φυλακή παραβιάζοντας άδεια και μάλιστα δύο φορές τα τελευταία χρόνια.

Η «καριέρα» του ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν και φέρεται να συμμετείχε στη ληστεία του Γενικού Κρατικού Νικαίας, όταν είχε δολοφονηθεί ταμίας του νοσοκομείου. Το 2002 κατηγορήθηκε μαζί με ελληνοαμερικανό «εκτελεστή» για φόνο μέσα στον Κορυδαλλό αλλοδαπού κρατουμένου που θεωρήθηκε «καρφί» στην υπόθεση του Πάσαρη. Εντός των φυλακών φέρεται να γνωρίστηκε τόσο με τον Μαζιώτη όσο και με τον Παλαιοκώστα. Αποτύπωμά του βρέθηκε στα Πατήσια, στο «διαμέρισμα ασφαλείας» που διατηρούσε η ομάδα Μαζιώτη.

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr