|

Ληστεία σε χρηματαποστολή στου Ζωγράφου

Τη βαλίτσα με τα χρήματα, που ήταν προορισμένα για τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από το νεκροταφείο του Ζωγράφου, έβαλαν στο «μάτι» δύο άγνωστοι στις 11 το πρωί.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων, άρπαξαν τη βαλίτσα από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής και διέφυγαν πεζή, πιθανότατα προς τον χώρο της Πολυτεχνειούπολης, που είναι δίπλα.

Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα ληστείας (ή απόπειρας) σε χρηματαποστολές είναι όλο και πιο συχνά.

Πριν από μερικές ημέρες η απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολήστο Ασκληπιείο της Βούλας ήταν επεισοδιακή, καθώς ο οδηγός της μοτοσικλέτας από την οποία κατέβηκε ο ένας εκ των δραστών για να αποσπάσει με την απειλή όπλου το βαλιτσάκι με τα χρήματα που θα εφοδίαζε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο, βρέθηκε για λίγα δευτερόλεπτα ακινητοποιημένος στα χέρια του οδηγού του βαν της χρηματαποστολής.

Ακολούθησε μάχη με πυροβολισμούς εκφοβισμού και χτυπήματα βαριοπούλας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση του και τη διαφυγή των δύο δραστών με τα πόδια, οι οποίοι παράτησαν και το βαλιτσάκι, καθώς όταν το άνοιξαν ενεργοποιήθηκε το σύστημα καταστροφής με ψεκασμό χρώματος των χαρτονομισμάτων. 

Επίσης πριν από μερικές ημέρες σημειώθηκε άλλη μία απόπειρα όπου ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι απέτρεψε την τελευταία στιγμή την ληστεία.

 

 

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr