|

Σαπέν: Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό της χώρας του, Μανουέλ Βαλς, στην επίσκεψη του στη χώρας μας, συναντήθηκε με το έλληνα ομόλογο του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει και οι προσπάθειες της Ελλάδας πρέπει να συνεχιστούν, όμως πιστεύω ότι εισερχόμαστε σε μία νέα περίοδο, την περίοδο της ανάπτυξης και των επενδύσεων, της δυνατότητας δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης χώρας που έχει τη θέση της στην Ευρώπη και στο ευρώ», δήλωσε ο Σαπέν, αναφερόμενος στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος, επισήμανε ότι τόσο ο Σαπέν, όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, έχουν βοηθήσει πολύ τη χώρα μας.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η κουβέντα επικεντρώθηκε στη νέα περίοδο που ξεκινά και συγκεκριμένα ότι πρέπει να αλλάξει η ατζέντα προς μια αναπτυξιακή ατζέντα για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Ευκλείδης Τσακαλώτος - Μισέλ Σαπέν - Υπουργείο Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουνε το κράτος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Αν αυτά τα πετύχουμε, μετά από έναν χρόνο θα μπορούμε να μιλάμε για μια αρκετά διαφορετική Ελλάδα που θα έχει επιστρέψει και στις αγορές και στην ανάπτυξη, κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Ευκλείδης Τσακαλώτος - Μισέλ Σαπέν - Υπουργείο Οικονομικών

 

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr