|

Μοσκοβισί: Στο Eurogroup της 16ης Ιουνίου η απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης

Αισιοδοξία για την αποδέσμευση των δόσεων προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Όπως δήλωσε, το Eurogroup της 16ης Ιουνίου θα είναι σε θέση να δώσει το «πράσινο» φως.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει επισήμως την αποδέσμευση των 10,3 εκατ. ευρώ σε δόσεις», τόνισε σε ομιλία του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει το EuroWorking Group προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα που ζητήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να δοθεί το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης.

Μια από τις βασικότερες εκκρεμότητες ήταν το ζήτημα του Ελληνικού, για το οποίο μπήκαν χθες, Τετάρτη, οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεννόησης (MoU) μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταφοράς του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται ότι το κλείσιμο της εκκρεμότητας αυτής αναβάλεται, χωρίς να υπάρχει επίπτωση σε ό,τι αφορά τη δόση.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι αύριο, Τετάρτη, θα δοθεί το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης, και εφόσον αυτό συμβεί, η εκταμίευση θα γίνει περί τις 20 Ιουνίου, αφού εγκριθεί από εθνικά κοινοβούλια και το ΔΣ του ESM.

Ήδη, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εισηγήθηκε θετικά στη επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, προκειμένου να λάβει απόφαση υπέρ της εισήγησης στον ESM για την εκταμίευση της δόσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr