|

Το EuroWorking Group αποδεσμεύει την δόση των 7,5 δισ. για την Ελλάδα

Το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης περιμένει σήμερα, Πέμπτη, από το EuroWorking Group, που θα συνεδριάσει στο Ελσίνκι, η κυβέρνηση. 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του EuroWorking Group, σήμερα, αναμένεται να επιβεβαιωθεί ότι η Ελλάδα ικανοποίησε όλα τα προαπαιτούμενα, ώστε εν συνεχεία να ενημερωθούν σχετικά τα κοινοβούλια που πρέπει να εγκρίνουν την εκταμίευση των χρημάτων.

Εντός των επομένων 24ωρων, αναμένεται να δοθεί η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο, που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, αλλά επιφυλάχθηκε να αποφασίσει έως ότου επισημοποιηθεί η υιοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων από την Αθήνα.

Μετά την έγκριση για την αποδέσμευση της δόσης από τα εθνικά κοινοβούλια, θα συνεδριάσει το ΔΣ του ESM στο Λουξεμβούργο για την τελική απόφαση της εκταμίευσης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, παράλληλα με αυτήν του Eurogroup.

Η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσει στο ελληνικό ταμείο περίπου στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών και πάντως πριν από την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QΕ) της ΕΚΤ ώς τον Σεπτέμβριο. Θα έχει προηγηθεί απόφαση της ΕΚΤ για επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες, η οποία αναβλήθηκε λόγω της εκκρεμότητας με τα προαπαιτούμενα.

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr