|

ΕΠΟ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τον τελικό Κυπέλλου

Για τις 17 Μαΐου όρισε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, οι σκόπελοι δεν έχουν εξαφανιστεί.

Ο τελικός θα γίνει με τους ίδιους οργανωτικούς όρους, δηλαδή, κεκλεισμένων των θυρών και με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να αναλαμβάνει τη διαιτησία, μαζί με τους βοηθούς του και όχι το τιμ του Δωδεκανήσιου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στις 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο εκτός έδρας αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για την 3η αγωνιστική των play off της Superleague.

Αυτό που αναμένεται τώρα, είναι η στάση που θα κρατήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι, για να γίνει ο αγώνας θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. 

 Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.

Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

 

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr